بررسی پارامترهای جت مکشی در کنترل جریان وامانده دینامیکی - سیروس کسمائی; مهران تاج‌فر; سامان کسمائی (نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک, 2021)
در این پژوهش، تاثیر پارامتر‌های مرتبط با جت مکشی در کنترل جریان وامانده دینامیکی بالواره ناکا0012 در رینولدز135000 مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از کمیت‌های ضرایب و عملکرد آیرودینامیکی میانگین برای مقایسه تاثیر جت‌های مختلف استفاده شده‌است. سرعت جت، زاویه مکش، اندازه دهانه خروجی و مکان جت به عنوان پارامترهای موثر در جت مکشی در نظر گرفته شده‌اند. بالواره حول یک چهارم وتر به صورت سینوسی نوسان می‌کند و زاویه حمله آن در اثر این حرکت از 5- درجه به 25 درجه می‌رسد. زوایای 30، 60 و 90 درجه و مکان‌های 1، 4، 6، 10 و 20 درصد طول وتر برای بررسی تاثیر زاویه و مکان جت مکشی انتخاب شدند. برای اندازه دهانه مقادیر 0.01 و 0.005 طول وتر انتخاب شد. مقادیر 0.04، 0.08 و 0.14 برای ضریب ممنتوم جت با اندازه دهانه ثابت در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند که مکان 4 درصد طول وتر نسبت به بقیه مکان‌ها برای قرارگیری جت مکشی مناسب‌تر است و با افزایش زاویه مکش و نزدیک‌شدن به زاویه 90 درجه، جت تاثیر بهتری در کنترل جریان از خود نشان می‌دهد. تاثیر سرعت جت و اندازه دهانه نیز به گونه‌ای است که با افزایش آن‌ها عملکرد جت بهبود می‌یابد.