L’oposició entre Schönberg i Stravinsky a l’estètica de Theodor W. Adorno - Francesc Xavier Cerdà Mas (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 2001)
Aquest article intenta exposar els temes centrals de la teoria estètica de T.W. Adorno a través dels seus assajos sobre música. Partint dels problemes que es plantegen a l’anàlisi de la composició a Schönberg i Stravinsky, es tracta la relació entre art i filosofia, així com la seva concepció de la composició, la duplicitat del fet artístic i la seva importància com a corrector de la racionalitat instrumental.