ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ ОБ’ЄКТА МУЗЕЙНОГО ТУРИЗМОЗНАВСТВА - Віктор Сайчук; Іван Дудник; Валерій Пестушко (Економіка та суспільство, 2023)
В статті розглянуто питання, пов’язані з визначенням об’єктів музейного туризму та їхнім впливом на розвиток туризму в цілому. Окреслено підходи до визначення об’єктів музейного туризму, а також висвітлено основні проблеми, які виникають у зв'язку з цим. Вивчення теоретичних та практичних аспектів організації та розвитку музейного туризму дозволяє створювати ефективні стратегії розвитку музейного туризму, які враховують потреби туристів, можливості музеїв та їхній імідж, а також економічні та соціальні аспекти. Дослідження різноманітних форм та методів музейної діяльності також дозволяє розробляти нові та цікаві експозиції та програми, які можуть приваблювати туристів та збільшувати їхній інтерес до музейних об’єктів, змінюючи традиційні функції музеїв та формуючи нові функції (зокрема, рекреаційну та комунікативну).