Din Hizmetinin İlim-Amel-Gönül Boyutu - Ömer YILMAZ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2007)
Bu makalede, din hizmetindeki görevlilerin ilim-amel ve gönül boyutunu aynı ölçüde önemseyen bir yaklaşımla yetiştirilmesi gerektiği üzerinde durulmuş, özellikle "gönül" boyutunun günümüz şartlarında ihmal edilemez bir olgu ve önemi haiz olduğu gerçeği işlenmiştir. Dini ve milli geleneğimizin, Türk-İslam anlayışımızın, hoşgörü ve birlikte yaşama tei::rübemizin bu anlamda zengin bir müktesebata sahip olduğu, yine tasavvufı tecrübenin din hizmeti sunumunda görevliye verebileceği motivasyon birikimlerinin var olduğu savunulmuştur. İşin bir boyutu böyleyken diğer taraftan dünyada din görevlisi yetiştirilmesi bağlamında nasıl bir .. yol izlendiğinin bilinmesi gerektiğinden hareketle, Almanya Evanjelik ·örneğine bakılmıştır. Makale sonunda ise etkin ve verimli din hizmetinde yapılması gerekli bazı tavsiyelere değinilmiştir