Autoocena własnych szans funkcjonowania zawodowego po ukończeniu studiów pedagogicznych - Zbigniew Chodkowski (Szkoła - Zawód - Praca, 2019)
Ukończenie każdych studiów wiąże się z uzyskaniem odpowiednich kwalifikacji, które są niezbędne do podjęcia pracy zawodowej. Pedagogika należy do tych kierunków, po ukończeniu których mogą wystąpić problemy ze znalezieniem pracy, zwłaszcza w obszarach wiejskich i małomiasteczkowych. Artykuł jest próbą przybliżenia autooceny studentów na kierunku pedagogika pod względem szans funkcjonowania zawodowego po ukończeniu przez nich studiów pedagogicznych.