ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ ВІРУСУ COVID-19 НА МИТНУ ПОЛІТИКУ УКРАЇНИ - Viktoriia Dubyk; Ostap Zamrii (Економіка та суспільство, 2021)
В умовах розповсюдження коронавірусного захворювання у світі та поширення його впливу на усі сфери життя населення, актуальним зараз є аналіз стану митної політики України в умовах пандемії COVID-19, як однієї з основних сфер забезпечення економічного розвитку держави. У статті досліджено зміни, що відбулись у вітчизняній митній справі через виникнення уханської недуги. Виявлено внутрішні проблеми митної політики, викликані коронавірусом. Запропоновано шляхи вирішення цих проблем та зазначено методи покращення митної справи. Опрацьовано показники статистики зовнішньоекономічної діяльності України за 2019-2021 роки та проаналізовано їхню динаміку. Визначено зовнішні трансформації митної політики, які відбулись через розвиток вірусу та вказано способи подолання негативних наслідків пандемії у митній системі.