Гуманітарний вимір розвитку освіти в США й Україні - Ярослав Пилинський (Порівняльно-педагогічні студії, 2013)
Статтю присвячено проблемам розвитку освітніх систем США й України як в національному так і в глобальному демократичному просторі. Наголошено на ролі гуманітарної складової освіти; підкреслено важливість надання якісних освітніх посліг у період переходу від елітарності до егалітарності.