Pasienters evaluering av informasjonsskrivet til CT abdomen - Marie Abrahamsen; Sylwia Popłońska; Stephanie Gonzaga Lanuza (Radiography Open, 2020)
Sammendrag Innledning: Flere pasienter møter opp til CT-time uten å ha fått med seg tilstrekkelig informasjon om undersøkelsen de skal gjennomføre, informasjon som skal være gitt dem i informasjonsskrivet i forkant av undersøkelsen. Målsetning: Målet med denne studien var å avdekke om informasjonsskrivet bidro til tilstrekkelig kunnskap om CT-undersøkelsen. I tillegg ønsket vi å kartlegge om det var behov for forbedring av informasjonsskrivet, eventuelt avdekke pasientens syn på hva som kunne forbedres. Metode: I denne studien ble det benyttet et spørreskjema i papirform som datainnsamlingsmetode. Spørreskjema ble gitt ut til pasienter som fikk innkallingsbrev og gjennomførte en av de utvalgte CT-undersøkelser på St. Olavs Hospital. Resultat: Det totale antallet respondenter var 25. De fleste var fornøyde med informasjonsskrivet både med tanke på innhold og utseende, og de følte at skrivet inneholdt all informasjon som var nødvendig for å bli forberedt til CT-undersøkelsen. Alle respondentene svarte at innholdet i informasjonsskrivet var lett å forstå. Respondenter med helsefaglig bakgrunn var mer kritiske til innholdet av informasjonsskrivet enn de uten arbeidserfaring fra helsevesenet. Et fåtall respondenter ønsket mer informasjon om bl.a. kontrastmiddel. Konklusjon: Selv om pasientene i denne undersøkelsen stort sett var fornøyde med dagens informasjonsskriv, er er det likevel rom for forbedring med tanke på innholdet.