Числовий аналіз міцності зчеплення між шарами композиційних полімерних матеріалів - Владислав Русланович Маковський; Андрій Олегович Чемерис (Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»: Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження», 2023)
В сучасному світі елементи конструкцій з композиційних полімерних матеріалів (КПМ) набули всебічного застосування в різних галузях машинобудування. Одним із інноваційних напрямів використання КПМ є створення композиційних мембран на основі різного набору полімерів та тканини. За результатами аналізу літературних джерел обрано напрям дослідження міцності зчеплення шарів банерної тканини.