STUDIUL PROPRIETĂŢILOR MECANICE ALE UNOR COPOLIMERI TERNARI GREFAŢI CU AMPICILINĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2014)
În lucrare s-a urmărit scopul de a obţine compuşi macromoleculari cu proprietăţi utile pentru confecţionarea obiectelor de uz spitalicesc. A fost realizată sinteza unor polimeri ce conţin grupe funcţionale active şi a fost efectuată legarea lor chimică (grefarea) cu preparate antimicrobiene (penicilină). Ca material de bază, au fost obţinuţi şi examinaţi copolimeri din stiren, metacrilat de butil şi acid metacrilic. Cuvinte-cheie: compuşi macromoleculari, grupe funcţionale, grefare, penicilină, copolimeri