Das Kašteli Caelius Mons (Kellmiinz an der lller) - eine tetrarchische Festungsbaumafinahme in der Provinz Raetien - Michael Mackensen (Arheološki Vestnik, 1994)
Povezava med napisom iz leta 281 n. š. iz Augsburga, v katerem je omenjen cesar Prob kot [restitutor pr]ovinciarum et operum [publicorum], ter izgradnjo novih vojaških utrdb v Reciji vzdolž reke Iller in na zgornji Donavi je do nedavnega izgledala verjetna. Izkopavanja med leti 1986 in 1991 na kaštelu Caelius Mons (Kellmtinz na lllerju) so odkrila trdnjavo veliko 0.86 ha, v kateri je bil, po viru Notitia Dignitatum occ. XXXV,30, sedež kohorte III Herculea Pannoniorum. Raziskana so bila vrata v trdnjavo, vogalni in vmesni stolpi ter rekonstruiran tloris. Dva neobrabljena novca, kratek čas v obtoku, sta bila najdena pod tlakom iz malte, kar kaže, da najstarejše lesene stavbe (ki so starejše kot kamnita utrdba) ne morejo biti datirane prej kol v leto 297 (faza 1). Nedolgo za tem je bila zgrajena trdnjava s kamnitim obzidjem in dvojnim obrambnim jarkom na vzhodni strani (faza 2). Kmalu, okoli 300/303, so lesene stavbe v notranjosti pogorele. Castellum Caelius Mons in trdnjave v Gundremmingenu (Biirgle). Burghofu in Einingu v provinci Reciji so utrdbe iz časa tetrarhije, zgrajene v zadnjih let i h 3. st.