ОСНОВНІ ЗАСАДИ КАПІТАЛІЗАЦІЇ СФЕРИ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ КРАЇНАХ З РІЗНИМ РІВНЕМ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Поліна Олександрівна Подлепіна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету: Серія: Економічні науки, 2018)
У статті розглянуті тенденції сукупних капіталовкладень у туристичну галузь по мегарегіонах. Здійснено аналіз динаміки обсягів в’їзного туризму провідних країн. Визначені країни-лідери за обсягами капіталовкладень у туристичну сферу та по залученню туристичних потоків. Проаналізовано та обґрунтовано макроекономічні показники впливу туризму на розвиток національних економік в умовах глобалізаційних процесів. Ключові слова: капіталізація, засади, міжнародний туризм, туристичні потоки, мегарегіони, географічна структура, туристична діяльність.