طراحی و ارائه الگوی کاربست سبک ارتباطی تساوی مدیران و اعتبارسنجی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سیده لیلا صابری فتحی; حمید رضائی فر; محمد محمدی; مهدی محمودزاده (مطالعات مدیریت و توسعه پایدار, 2023)
ارتباطات یکی از مهم‌ترین فرآیندهای مدیریتی است و ماهیت شغل یک مدیر ایجاب می‌کند که با کارکنان و مشتریان ارتباط برقرار کند. لذا پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی برای کاربرد سبک ارتباط تساوی مدیران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدوین شد. راهبرد پژوهش در بخش کیفی، تحلیل تم و در بخش کمّی، پیمایش بود. جامعه آماری بخش کیفی خبرگان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد  بودند که با استفاده از اصل اشباع و روش نمونه گیری 12نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و در بخش کمّی مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تعداد 130 نفر بوده اند که تعداد 97 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. روش گردآوری داده‌ها در این پژوهش، مصاحبه و پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش دربخش کیفی از نرم‌افزار مکس کیودا  و در بخش کمّی SPSS 22  و نرم‌افزار پی‌ال‌اس استفاده شده است. یافته‌های پژوهش شامل 3 دسته شرایط مدیر، شرایط شغلی و شرایط زیردستان است. همچنین در بخش کمّی، نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که مدل مذکور از روایی لازم برخوردار است. با توجه به نتایج پژوهش، مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌توانند از سبک تساوی جهت تشکیل گروه‌های غیررسمی و افزایش انگیزه کارکنان همسو با اهداف سازمان استفاده نمایند که در نهایت منجر به مشارکت بیشتر کارکنان برای دستیابی به اهداف سازمان می‌شود.