ОРГАНІЗАЦІЙНІ ІННОВАЦІЇ У ЛОГІСТИЧНОМУ ЛАНДШАФТІ СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Наталія Красностанова; Світлана Яроміч; Сергій Волощук (Економіка та суспільство, 2024)
У статті проаналізовані прогресивні сучасні організаційні інновації вітчизняних компаній, впровадження яких зумовлені викликами процесів глобалізації, інформатизації, інтеграції, тому назрілим стає пошук способів їхних вирішень. Обгрунтовується, що організаційні інновації стають рушійним фактором досягнення найвищої продуктивності та конкурентоспроможності сучасних компаній. Визначено, що організаційні інновації є специфічним видом інновацій, які спрямовані на зміну поведінки та дій виконавців і в процесі реалізації знаходяться під дією соціальних факторів. Підкреслено ключову роль, яку відграють нематеріальні ресурси та інтелектуальний потенціал у створенніі сучасного інтелектуалоємного бізнесу. Організаційні інновації, окрім усьго іншего, створють систему навчання та підвищення кваліфікації персоналу компанії та обгрунтовують передачу низкі функцій і бізнес-процесів на аутсорсинг.