Alevilik-Sünnilik Açısından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersler - Hüseyin YILMAZ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2009)
Herkesin kendi inancını öğrenme' özgürlüğünden ülkemizdeki Alevi, Sünni .ve diğer inanç ve kültür mensuplarının eşit şartlarda yararlanmaları demokratik hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Ülke nüfusunun genelini oluşturan Sünni ve Alevilerin din öğretimi imkanından yeterli ölçüde yararlanabilmesi gerekir. Bu yüzden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin, Alevi-Sünni ayrımına gidilmeksizin, her Müslümanın ihtiyaç duyduğu temel dini bilgilerin işlendiği mezhepler üstü bir ders olma özelliğini korumak son derece önemlidir. Bu makalede, ilk ve orta öğretim kurumlarında zorunlu olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders programı ve kitapları Alevilikle ilgili içerik açısından değerlendirilmekte ve konuyla ilgili bazı öneriler sunulmaktadır.