Аналіз впливу коефіцієнтів подібності на склад портфелів публічних (адміністративних) послуг - О. Gavrylenko; О. Zhurakovska; А. Kogan; N. Bogdanova; О. Khomenko (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ, 2023)
Формування комплексу послуг здійснюється виключно за принципом об’єднання на основі життєвої (ділової) події чи ситуації. Але, як показує практичний досвід, користувачі часто запитують кілька послуг одночасно, і ці послуги не пов'язані однією життєвою подією. Це можна побачити, якщо проаналізувати статистичні дані щодо надання послуг центрами надання послуг. Застосування методів інтелектуального аналізу дозволяє виявити прихований зв'язок між послугами. У роботі [4] зроблено дослідження процесу формування портфеля послуг на основі асоціативних правил. В даній статті розглядається процес формування портфелів послуг за допомогою визначення коефіцієнтів подібності, коефіцієнтів Сімпсона, Кульчицького, Браун-Бланке та Отіаї. Вирішення поставленої задачі дозволить підібрати портфель послуг, які будуть корисними споживачам з точки зору комплексного використання цих послуг. Перевагою запропонованого підходу до формування портфеля послуг є можливість об’єднання послуг, зв’язок між якими є прихованим і може бути виявленим лише засобами Data Mining.