Model of primary pivots’ prioritization in startups - Olga Andriivna Kozina; Nataliia Kostiantunivna Stratiienko (Вісник Національного технічного університету "ХПÌ": Системний аналіз, управління та інформаційні технології, 2017)
Обґрунтовано важливість і корисність пріоритезації первинних опорних точок. Показано, що процес відбору опорних точок є частиною експерименту по обґрунтуванню або спростуванню первинних гіпотез про ефективність обраних параметрів у розвитку проекту. Виконано огляд методів формулювання первинних гіпотез. Проаналізовано недоліки методів пріоритезації опорних точок. Показана необхідність роздільної підготовки гіпотез з якісними і кількісними оцінками. Запропоновано модель-схема розрізнення первинних опорних точок на статичні і динамічні. На наступних етапах життєвого циклу стартапів можливі інші методи пріоритезації опорних точок.