Фiлософська онтологiя як теорiя категорiй: логiчний пiдхiд - Yaroslav Shramko (Актуальні проблеми духовності, 2017)
В статтi висвiтлюються деякi основнi концепцiї фiлософської онтологiї, розробленi в сучаснiй аналiтичнiй фiлософiї. Аргументується точка зору, що такого роду концепцiї зазвичай розумiються як теорiя категорiй, побудована на засадах логiчного подходу.