Štirideset let ekipe za kardiopulmonalno oživljanje v novem kliničnem centru Ljubljana - Miriam Petrun Ulaga; Stojan Vladislav Jeretin; prim. Nasta Pirc-Delak dr. med.; Marjeta Ferluga dr. med. (Zdravniški Vestnik, 2015)
Vselitev CARS v novo stavbo KC leta 1975 je omogočala ustanovitev reanimacijske ekipe za ves KC. Ustanovitev reanimacijske ekipe je spremljal program za pouk osnovnih reanimacijskih ukrepov (TPO), tako za zdravstvene delavce KC Lj, kot za zdravtvne delavce zdravstvenih domov v Sloveniji.