بررسی یافته‌های واکسیناسیون مبتلایان به کووید 19 بستری‌شده در شهر سبزوار: یک مطالعه مقطعی - محمدشفیع مجددی; نسترن ذاکرالحسینی; اعظم خسروجردی; مصطفی روشن زاده; علی تاج (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار, 2024)
زمینه و هدف: همه‌گیری کرونا سبب آشفتگی و تنش بسیار در سیستم‌های بهداشتی، اقتصادی و سیاسی دنیا شده و تأثیرگذاری آن بر اجتماع، سیاست دولت‌ها را به سمت حمایت از تولید دارو و واکسن‌های مرتبط، سوق داده است از این‌رو پژوهش حاضر با هدف بررسی یافته‌های واکسیناسیون افراد مبتلا به کووید19 بستری در بیمارستان واسعی سبزوار در سال 1400 انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1400 در شهرستان سبزوار انجام شد. 3686 نفر بهروش نمونه‌گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه دموگرافیک و چک‌لیست سامانه سیب، استخراج و با نرم‌افزار SPSS نسخه 16 آنالیز شد. یافتهها: نتایج نشان داد 64/7 درصد افراد واکسن نزده‌اند. تعداد افراد واکسینه‌نشده بستری، حدود 1/8 برابر واکسن‌زده‌ها بود. تفاوت معنی‌داری بین تعداد مردان و زنان بستری برحسب وضعیت واکسیناسیون وجود نداشت (P=. 38) البته تفاوت معنی‌داری در سن افراد وجود داشت (P=. 001). تفاوت معنی‌داری بین تعداد مردان و زنان بستری برحسب تعداد دوز‌های دریافتی وجود نداشت (p=0.23) همچنین میزان مرگ‌ومیر در افراد واکسینه‌نشده به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر بود و این تفاوت، معنی‌دار بود P=0/017)). نتیجه‌گیری: با توجه به تفاوت زنان دارای سردرد میگرنی در میانگین نمرات شناختی، فرار- اجتناب، ترس و فیزیولوژیکی خودکارآمدی، مقابله مسئله‌مدار و مقابله هیجان‌مدار، به‌کارگیری درمان شناختی رفتاری و آموزش راهبردهای مقابلهای و مدیریت استرس در قالب کارگاه‌های آموزشی به‌عنوان درمان‌های تکمیلی پیشنهاد میشود.