Respiratuar Distres Sendromlu Bronkopulmoner Displazi Gelişen Hastalarımızda Klinik ve Demografik Bulgularımız ve Literatürün Gözden Geçirilmesi - Fatma Hilal Yilmaz; Nazlı Dilay Gültekin; Nuriye Tarakçı; Hüseyin Altunhan (Sakarya Tıp Dergisi, 2018)
Amaç: Bu çalışmanın amacı ünitemizde RDS tanısı ile takip ve tedavi ettiğimiz preterm bebeklerdeki BPD görülme oranı, bu bebeklerin klinik ve demografik verileri ve risk faktörleri paylaşılarak gelişen yenidoğan yoğun bakım tekniklerine rağmen hastalığın süreçten nasıl etkilendiğinin belirlemesidir.