РАСПРОСТРАНЕНИЕ ДЕМОКРАТИИ В ПОЛИТИКЕ АДМИНИСТРАЦИИ Б. КЛИНТОНА (1993-2001) - А. K. Nursha (Halyk̦aralyk̦ k̦atynastar ža̋ne halyk̦aralyk̦ k̦u̇k̦yk̦ seriâsì, 2016)
Берілген мақалада президент Билл Клинтон уақытын- дағы АҚШ-тың сыртқы саясатындағы демократияның таратуы идеясының эволюциясы қарастырылған. КСРО- ның ыдырауы либерал-демократиялық ұстанымдар мен құндылықтардың əлемде орнатылуына жəне көптеген елдердің демократиялық даму жолына түсуіне қолайлы жағдай туғызды. Сонымен қатар автор осы мақалада АҚШ-тың сыртқы саясатындағы демократияны қолдау прогресшіл үрдісі демократияны сылтау етіп басқа елдердің ішкі істеріне араласуымен қоса жүргізілгенін ашып көрсетті.