ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ УСНОГО АНГЛІЙСЬКОГО МОВЛЕННЯ СТУДЕНТІВ- ФОЛЬКЛОРИСТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНОЛОГІЇ «ПЕРЕВЕРНУТИЙ КЛАС» - Vyacheslav Shovkovy; Tetiana Druzhchenko (Ars Linguodidacticae, 2023)
Статтю присвячено дослідженню змісту і форм змішаного навчання усного англійського мовлення студентів, які опановують фах фольклористики. В основу навчання покладено технологію «Перевернутий клас». Автори зосереджують увагу на збалансованих частках аудиторної і самостійної роботи студентів освітнього рівня «Бакалавр» в опануванні усного англійського мовлення: аудіювання і говоріння. Комплекс вправ і завдань з англійської мови орієнтовано на фахові зацікавлення студентів-фольклористів. У статті доведено ефективний вплив змішаного навчання за технологією «Перевернутий клас» на усномовленнєву англійську компетентність студентів. Зокрема результатом навчання стали розвинені уміння: аудіювати автентичні тексти за фахом; самостійно добирати матеріали для аудіювання, які відповідають тематиці фольклористичних дисциплін та рівню навченості студента; використовувати прийоми навчання аудіювання, зручні для самостійної роботи; говорити у формах діалогу та монологу на теми, пов’язані із фахом фольклориста.