MODERN URDU HİKÂYESİNİN DOĞUŞU VE GELİŞİMİ / THE RISE AND DEVELOPMENT OF MODERN URDU STORY - Recep DURGUN (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, 2013)
Urdu edebiyatında 19. yüzyıl sonlarında kullanılmaya başlayan nesir 20. yüzyıl başlarında yaygın bir hale gelmiştir. Hikâye, Urdu edebiyatına batı edebiyatlarından geçmiştir. Zamanla hikâye ve romanın en az şiir kadar kabul görüp beğenilmesiyle, edebiyatçılar kendi toplumlarına özgü hikâyeler yazmışlardır. Nitekim 20. yüzyıl ortalarına doğru nesir, nazımdan daha popüler olmuştur.