PROFILURI PSIHOSOCIALE ALE CADRELOR DIDACTICE STABILE/INSTABILE EMOȚIONAL - Raisa CERLAT (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2019)
În articol este reflectată conceptualizarea profilurilor psihosociale ale cadrelor didactice stabile/instabile emoțional și caracteristica acestora prin prisma diferențelor semnificative înregistrate. Este elucidat impactul real al stabilității emoționale în activitatea profesională (dar și personală) a cadrelor didactice din învățământul primar.   PSYCHOSOCIAL PROFILES OF TEACHERS EMOTIONAL STABLE/ UNSTABLE The content of the article reflects the conceptualization of the psychosocial profiles of teachers emotionally stable/ unstable and their characteristics in terms of significant differences. It elucidates the real impact of emotional stability in work (and also professionally) of teachers from the primary school.