شبیه‌سازی توزیع شار نوترون در یک رآکتور ناهمگن بحرانی استوانه‌ای با غنای سوخت مختلف به روش اجزای محدود - رسول خدابخش; سهراب بهنیا; علی جعفری (مجله علوم و فنون هسته‌ای, 2012)
روش اجزای محدود برای متغیرهای فضایی معادلهی چند گروهی ترابرد نوترون در هندسهی استوانهای دوبعدی (r, z) به کار گرفته شده است. این معادله با استفاده از نواحی چهارگوش منظم در صفحهی (r, z) گسسته شده است. این روش گسستهسازی با چندجملهایهای درونیاب توان اول خطی و توان دوم مکعبی به عنوان توابع پایه، در برنامهی ANSYS به کار گرفته شده است. در اینجا به شارهای زاویهای اجازه داده شده است تا در مرزهای نواحی، گسسته باشند. نتا‍‍‍‍‍‍‍یج به دست آمده نشان میدهد که شار نوترونها در ناحیهی سطح بیرونی قلب رآکتور ناهمگن افزایش یافته است. در نتیجه فاصلهی مرکز تا سطح بیرونی با شار نوترونی ثابت در مقایسه با یک رآکتور با غنای ثابت میلههای سوخت افزایش مییابد. افزایش ناحیه با شار نوترونی ثابت نه تنها منجر به افزایش قدرت رآکتور با شکل و حجم هندسی یکسان میشود بلکه از نظر مهندسی مواد (قلب رآکتور)، محدودیتها را کاهش میدهد.