Аналіз адекватності моделі радіолокаційного забезпечення сил і засобів протиповітряної оборони - Spartak Hohoniants; Valerij Kryshhenko (Social Development & Security, 2018)
В статті представлений підхід до аналізу адекватності моделі радіолокаційного забезпечення сил і засобів протиповітряної оборони з використанням методу зворотного переходу. Ідея підходу базується на описі формальних наслідків прийнятих гіпотез та припущень, заснованих на особливостях радіолокаційного забезпечення сил і засобів протиповітряної оборони. Критерієм адекватності оцінки моделі прийнято рівність математичних очікувань відносних втрат угрупування радіотехнічних військ та повітряного противника, для довільного закону розподілу випадкових подій шляхом виконання операцій з тільки з математичними очікуваннями.