ON-LINE SLEDOVÁNÍ POHYBUJÍCÍHO SE PŘEDMĚTU S VYUŽITÍM DIGITÁLNÍ KAMERY - Jan Mareš; Lucie Gráfová; Aleš Procházka (Perner’s Contacts, 2011)
Příspěvek popisuje jednu z možných aplikací zpracování obrazové informace - rozpoznání polohy pohybujícího se předmětu. Pohybujícím se objektem je robot MINDSTORM NXT, jehož popis tvoří společně s popisem digitální kamery první část příspěvku. Druhá část popisuje metodu rozpoznání předmětu založenou na vzájemném odčítání matic. Třetí částí příspěvku je ukázkový příklad.