Ewa Kubas, Zbiórki publiczne w świetle prawa administracyjnego, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2021 - Tomasz Kosicki (Studia Prawa Publicznego, 2022)
Przegląd polskich opracowań naukowych: Ewa Kubas, Zbiórki publiczne w świetle prawa administracyjnego, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2021, ss. 268, ISBN 978-83-7996-920-3