Uiteensetting omtrent die behandeling van die jeugoortreders in Suid-Afrika1) - P. J. van der Walt (Koers : Bulletin for Christian Scholarship, 1956)
Daar heers vandag in Suid-Afrika, maar trouens oor die hele wêreld intense belangstelling in die probleem van jeugmisdaad en alles wat daarmee saamhang. Belangstelling wat wissel van sentimentele nuuskierigheid tot eerlike en diepgaande wetenskaplike ondersoek.