Biskup J. J. Strossmayer i iseljena Hrvatska - Andrija Šuljak (Diacovensia, 2000)
Do sada neobjavljena i gotovo nepoznata korespondencija biskupa J. J. Strossmayera s iseljenim američkim Hrvatima, koju je vodio od 1888. do 1902. godine, pokazuje da je biskup među prvima u Hrvatskoj spoznao potrebu povezanosti i skrbi Domovine i Crkve za iseljene Hrvate, a otkriva nam i nepoznatog Strossmayera-izrazito hrvatski nadahnutog i usmjerenog.