YENİ BİR ÜRETİM SİSTEMİ: SERU - Adem Tüzemen (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2020)
Bu çalışma, 90’lı yıllarınortalarından itibaren montaj temelli çalışan işletmelere uygulanmaya başlananyeni bir üretim sistemi olan seru sistemini tanıtmaktadır. Uluslararasıliteratürde çok fazla yaygın olmayan bir konu olan seru, ulusal literatüre de ilkkez bu çalışma ile girmektedir. Çalışmada seru üretim sisteminin doğuşu,anlamı, türleri, yararları ve matematiksel modellemesi tanımlanmaktadır. Gelenekselmontaj hattının sökülüp nasıl seru sistemine dönüştürüldüğü de detaylı olarakanlatılmıştır. Bu araştırma, hali hazırda geleneksel montaj hattını kullananişletmelerde uygulanabilmesi için bulundurulması gereken temel özelliklerianlatarak, bundan sonra yapılacak uygulamalı çalışmalara da ön ayak olacağıdüşünülmektedir.