ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ РЕГРЕСІЙНОЇ МОДЕЛІ, РОЗРОБЛЕНОЇ НА ОСНОВІ АЛГОРИТМУ ПОБУДОВИ МОДЕЛІ СКЛАДНОЇ СИСТЕМИ З ВИКОРИСТАННЯМ КОМБІНАТОРНОГО МЕТОДУ З ОБМЕЖЕНОЮ БАЗОЮ АРГУМЕНТІВ ПРИ ПОБУДОВІ РІВНЯНЬ ПЕРШОГО СТУПЕНЯ - Vasyl V. Bychenkov; Anatolii I. Sbitniev; Ihor V. Ushakov (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni, 2015)
В статті проведено оцінювання ефективності функціонування регресійної моделі, розробленої на основі алгоритму побудови моделі складної системи з використанням комбінаторного методу з обмеженою базою аргументів при побудові рівнянь першого ступеня. Для цього наведено алгоритм побудови моделі функціонування складної системи; проведено оцінювання ефективності побудови формульних виразів запропонованим методом в порівнянні з відомим методом регресійного аналізу. Отримані результати дозволяють стверджувати про можливість побудови формульних виразів з використанням необхідного набору аргументів, чим підвищується чутливість побудованого формульного виразу в порівнянні з формульним виразом побудованим з використанням відомих регресійних методів математичного моделювання.