МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ РУЙНУВАННЯ ТЕРМОКЛЕЙОВОГО З’ЄДНАННЯ - Oleksandr L. Sokolskyi; Yuliya Yu. Herasimenko (KPI Science News, 2021)
Проблематика. Технологія з’єднання термоклеєм широко застосовується для створення картонно-паперового та полімерного паковання в хімічній, харчовій і текстильній промисловості. Щоб задовольнити потреби споживача, необхідно забезпечити достатній рівень міцності тари та зручність  використання. При створенні міцної якісної упакови особлива увага повинна приділятися правильному підбору матеріалів й устаткування. Для створення міцного та надійного з’єднання необхідно розуміти поведінку клейових з’єднань, яка залежить від таких чинників: типу клею, часу затвердіння, типу з’єднання, товщини лінії склеювання і т. д. Тому, для більш ефективного використання клейових матеріалів, необхідно розробити надійні методи проєктування та прогнозування поведінки клейових з’єднань.