Загальні положення методики навчання школярів спортивних ігор - Володимир Іванович Наумчук (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті представлено вихідні положення методики навчання спортивних ігор – універсального засобу становлення всебічно й гармонійно розвинутої особистості: сформульовано основні питання змісту роботи вчителя щодо реалізації процесу навчання рухових дій, розкрито його структуру, відповідні цілі та завдання, визначено способи їх реалізації, а також указується на потребу в подальших науково-методичних дослідженнях з окресленої проблеми.