استفاده از روش همبستگی تصاویر دیجیتال در بررسی خواص کششی پارچه اسپیسر - ندا دهقان; پدرام پیوندی (پردازش سیگنال پیشرفته, 2020)
اهمیت درک خواص پارچه های سهبعدی اسپیسر، با توجه به کاربردهای بی‌شمار آنها در صنایع مختلف، دلیلی بر توسعه روش‌های سریع و دقیق تعیین خواص است. پارچه های اسپیسر در کاربردهای متعدد، تحت تأثیر نیرو قرار دارند؛ بنابراین شناخت رفتار و تغییر خواص آنها در مواجه با نیرو دارای اهمیت است. هدف از مقاله حاضر، بررسی تغییر شکل پارچه اسپیسر و تعیین جابجایی های محلی در پارچه، تحت نیروی کششی است. ازاین‌رو، از روش همبستگی تصاویر دیجیتال که یک روش مرسوم در تعیین جابه جایی ها و تغییر شکل یک سازه تحت بارگذاری خارجی است، استفاده شد. رفتار تغییر شکل ساختار پارچه اسپیسر با طرح واحد لوزی در دو جهت رج و ردیف، با استفاده از روش تجربی و در روش تئوری با استفاده از پردازش ویدئو و روش همبستگی تصاویر دیجیتال بررسی شد. با استفاده از پردازش ویدئو، تغییر شکل واحد در پارچه، توزیع جابجایی‌های محلی و میزان کرنش طولی و عرضی پارچه، تعیین و با روش تجربی مقایسه گردید. مقایسه نتایج حاصل از پردازش با نتایج تجربی نشان داد که روش پردازش ویدئو قادر به محاسبه جابه جایی محلی در تمام قسمتهای پارچه و پیش بینی میزان کرنش طولی و عرضی در کششهای مختلف با خطای کمتر از 10% است.