Η Φιλοσοφική Σκέψη του Αριστοτέλη Τότε και Σήμερα: Με Έμφαση στην Αριστοτελική Οντολογία και Τελεολογία - Konstantina Rousidi (Conatus - Journal of Philosophy, 2018)
Η παρούσα εργασία επιδιώκει να παρουσιάσει εκτενώς το πλαίσιο της αριστοτελικής μεταφυσικής και οντολογίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι τελευταίες έχουν συνδράμει στη σχετική σκέψη και επιστήμη του σήμερα. Επιπρόσθετα, μέσω της αναλυτικής εμβάθυνσης στον παραπάνω τομέα, θα γίνει μία ομαλή μετάβαση στην αριστοτελική τελεολογία, την ανάλυση και επεξήγησή της, καθώς και του τρόπου με τον οποίο συλλαμβάνεται ή συναντάται στο σήμερα.