Batının Doğuda Bir Şeytan Yaratma Girişimi Olarak İslamofobi ve Anti-İslamizm / Islamophobia and anti-Islamism as an Attempt to Create a Demon by the “Western” in the “East”: A Historical Approach / الإسلاموفوبيا ومعاداة الإسلام محاولة من الغرب لخلق شيطان في الشرق؛ مقاربة تاريخية - Kadir Canatan (İlahiyat Akademi, 2017)
Bugün Batı dünyasında sıkça konuşulan İslamofobi ve anti-İslamizm, kavramsal ve olgusal olarak yeni gibi görünse de aslında tarihsel temelleri ve uzun bir geçmişi olan bir vakıadır. İslamofobi’nin tarihini, İslam’ın doğduğu ve Hristiyanlıkla temasa geçtiği günlere kadar geri götürebiliriz. Hristiyanlık, ilk önce Yahudilere karşı bir düşmanlık şekli olan antisemitizmi, sonra da anti-İslamizmi yaratmıştır.