Dereglările de coagulare în infecţia cu SARS-CoV-2 — patogenie şi abordare clinică - Dumitru Chesov; Oxana Munteanu; Diana Calaras; Cristina Macovenciuc; Victor Botnaru (Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei: Ştiinţe Medicale, 2021)
Chiar din primele luni de la înregistrarea noului virus SARS-CoV-2 tulburările de coagulare au reprezentat o trăsătură distinctivă a acestei infecţii respiratorii. Pe parcursul evoluţiei pandemiei COVID-19 au apărut o multitudine de date, unele contradictorii, privitor la patogenia şi managementul clinic al acestei coagulopatii. Prezentul articol trece în revistă informaţiile existente la ora actuală la acest subiect