Багатофакторна модель прогнозування тяжкого перебігу та ураження органів і систем при Лайм-бореліозі в дітей - S.O. Nykytyuk; A.S. Sverstiuk; D.S. Pyvovarchuk; S.I. Klymnyuk (Сучасна педіатрія: Україна, 2023)
Хвороба Лайма (кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз - ЛБ) - це багатосистемне зоонозне захворювання, яке передається через укус інфікованих векторів - кліщів.