АНАЛІЗ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ КОНСТРУКЦІЇ ТОРЦЕВИХ З’ЄДНАНЬ БІЧНИХ ШИННИХ ПАКЕТІВ ТА СТРУМОПІДВОДІВ ПЕЧЕЙ ГРАФІТАЦІЇ - D. S. Yarymbash; O. M. Olejnikov (Elektrotehnìka ta Elektroenergetika, 2013)
Запропоновано методику оцінки електричних параметрів шинних з’єднань струмопідводів печі графітації з бічними шинними пакетами на основі сполучених просторових математичних моделей електромагнітних так електротеплових процесів. При чисельному моделюванні забезпечується висока точність та обчислювальна ефективність розрахунків шляхом диференціації густини кінцевих елементів в розрахунковій області, котра підвищується у зонах концентрації магнітного поля. Виконано аналіз енергоефективності конструктивних виконань торцевих шинних систем печей графітації змінного струму та запропоновано технічні рішення для зниження маси, активних втрат та реактивної потужності.