KISA SÜRELi GERİLİM DÜŞÜMLERİ VE ENDÜSTRİYEL DAGITIM SİSTEMLERiNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ - Ahmet Serdar Yılmaz; Ertan Yanıkoğlu; Hüseyin Gelberi (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2001)

(untitled)
Kısa süreli gerilim düşörnleri ( K.S.G.D ), kısadevre veya büyük güçlü motorlann yol almasındankaynaklanan, gerilimin efektif değerinin genliğindemeydana gelen ani ve kısa süreli azalmalardır.Endüstriyel sistemlerin güvenilirlik değerlendirmesindeönemli bir role sahiptir. P roses kontrolsistemleri çoğu kez gerilim düşümlerine duyarlılıkgöstermektedir. Modern güç sistemlerindeki en çokdikkate alınan enerji kalitesi kavramlarından biridir.Çünkü tüketici cihaziarında yanlış çalışma veyadevre dışı kalmaya yol açabilmektedir. Bu makaledehassas proses kontrol sistemleri için kabul edilebilirgüç ve gerilim düşümü tanımları sunulmaktadır.