Характеристика міжнародних договорів «Debt-for-Nature Swaps» - О. Толкаченко (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2023)
В статті досліджуються питання щодо міжнародних договорів обміну зовнішнього боргу країн Глобального Півдня (тобто країн, що розвиваються) на екологічні програми, які передбачають охорону навколишнього середовища. Обмін «борг-природа» зазвичай являє собою добровільну угоду, при якій сума боргу уряду країни, що розвивається, анулюється або зменшується кредитором в обмін на прийняття боржником фінансових зобов’язань з охорони навколишнього середовища.