МИСТЕЦТВО VERSUS ІМІТАТ-ЛІТЕРАТУРА: ПРОБЛЕМА ЕСТЕТИЧНОЇ ОЦІНКИ ВИРОБНИЧОГО РОМАНУ 20–30-х рр. ХХ ст. - Inna Komarovska (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï, 2015)
Стаття присвячена проблемі естетичної оцінки виробничого роману 20–30-х  рр. ХХ  ст. Авторка зосереджується на феномені соціалістичного реалізму як особливому типі культури. Дослідницю цікавить питання: якщо соцреалізм є лише ідеологічним імперативом, то як пояс- нити формування на його засадах культури, яка має мистецьку цінність? Ця стаття — фак- тично перша спроба актуалізувати дослідження епіки Я.  Качури відповідно до теоретико- методологічних пошуків сучасної гуманітаристики.