KOBİ'LERDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÜVENLİĞİ SORUNU: TEHDİTLER VE ÖNLEMLER - Ali ACILAR (Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015)
Günümüz iş hayatında, bir kişinin çalıştığı işyerlerinden binlerce kişinin çalıştığı büyük işletmelere kadar her büyüklükteki işletme, bilişim teknolojilerini kullanma gereksinimi duymaktadır. Bilişim teknolojileri, işletmelere sağladığı fayda ve avantajlar yanında çeşitli risk ve tehditleri de içermektedir. Özellikle bilişim teknolojileri sektöründe bulunmayan KOBİ'ler, bu teknolojilerin güvenliğini etkin bir şekilde sağlayamamakta ve güvenlik sorunlarından daha fazla etkilenebilmektedir. Bu çalışmada KOBİ'lerde bilişim teknolojileri güvenliği ele alınmakta, KOBİ'lerin karşılaşabilecekleri bilişim teknolojileri güvenliği tehditleri ve bunlara karşı alınabilecek önlemler değerlendirilmektedir.