Проблеми формування поліцейського права у системі особливого адміністративного права - T. Karabin (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
Стаття присвячена дослідженню питання формування поліцейського права у системі права України та його змістовного наповнення. В українській науці виокремлення поліцейського права вважається спірним, через те його дослідження також вимагає аналізу співвідношення із суміжними частинами правового масиву. Виклад матеріалу статті здійснений шляхом висвітлення питань, що вимагають розв’язання у ході формування особливого адміністративного права в Україні загалом та проблем формування поліцейського права зокрема. У дослідженні також окреслено вже напрацьовані позиції та наукові передумови до формування підгалузі поліцейського права. Тим не менше в українській доктрині немає загальноприйнятого розуміння, що є поліцейською діяльністю, які відносини варто відносити до поліцейсько-правових, які органи віднесені до органів поліції. У статті зроблено спробу дати на ці питання відповіді, а також запропоновано структуру