EDITORIAL - Kristel Driessens (Journal of Social Intervention: Theory and Practice, 2022)
In dit najaarsnummer van het Journal of Social Intervention presenteren we een boekenrubriek waarin we focussen op de eigenheid van het sociaal werk. Het sociaal werk heeft in deze onzekere tijden vaak moeite om zich te presenteren en te legitimeren. Waar maakt sociaal werk het verschil? Wat behoort een goed sociaal werker te zijn, te doen, te bedenken? De warme zomer liet ons toe drie verwarmende en versterkende boeken hierover door te nemen. Drie actuele uitgaven die sociaal werkers willen voeden, hen een taal geven om te benoemen wat ze doen en hoe ze dat doen, en een taal om te reflecteren over de context waarin ze werken en die ze willen beïnvloeden.