INNOWACJE A KRYZYS – KONTEKST COVID-19 - E. Yanton-Drozdovska (Aktualʹnì Problemi Rozvitku Ekonomìki Regìonu, 2022)
Celem artykułu jest identyfikacja związków  między kryzysem gospodarczym a innowacjami. Zastosowano głównie metodę dedukcji, analizę literatury oraz danych statystycznych.