تأثیر نیاز به شناخت، انگیزۀ خودافزایی و گرایش به یادگیری بر خلاقیت کارمندان فروش - بیژن عبداللهی; سعید رضایی (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2014)
خلاقیت یکی از عوامل بسیار مهم تأثیرگذار بر عملکرد کارکنان است. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر سه ویژگی فردی نیاز به شناخت، انگیزه خودافزایی و گرایش به یادگیری بر خلاقیت کارکنان فروش بود. طرح پژوهش از نوع توصیفی ـ همبستگی بود. جامعۀ آماری این پژوهش کارکنان فروش شرکت‌های صنایع غذایی مستقر در شهرک‏های صنعتی استان مازندران بودند. نمونه شامل کلیه اعضای جامعه به تعداد 269 کارمند فروش بود. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌های نیاز به شناخت (کاسیوپو و همکاران، 1996)، میل به خودافزایی (یون و همکاران، 2007)، گرایش به یادگیری (الیوت و چرچ، 1997) و (خلاقیت ژو و جرج، 2001) بود. تحلیل داده‌ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با استفاده از نرم‌افزارهای SPSSS و LISPERL انجام شد. یافته‌های پژوهش بیانگر تأثیر مثبت و معنادار نیاز به شناخت بر خلاقیت فردی (01/0P < )، انگیزه خودافزایی بر خلاقیت فردی (01/0P < ) بود. بالاخره، گرایش به یادگیری بر خلاقیت فردی تأثیر مثبت دارد (01/0P < ). براساس یافته‌های این پژوهش می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد آن دسته از کارمندان فروش که نیاز به شناخت، میل به خودافزایی و گرایش به یادگیری بیشتری دارند خلاقیت بیشتری نسبت به سایر کارمندان فروش خواهند داشت.