XML VE VERİTABANI ENTEGRASYONU İLE ESNEK UYGULAMA GELİŞTİRME - Hale AS; Engin ERDEM; Ata ÖNAL (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2004)
Bilişim alanında son yılların gözde konularından biri Kurumsal Uygulama Tümleşimi?dir. Kurumsal Uygulama Tümleşimi basit bir şekilde, bir organizasyonun bilgi işlem ortamını oluşturan farklı sistemler arasında standart köprüler oluşturulması süreci olarak tanımlanabilir. Kurumsal Uygulama Tümleşimi?nin popüler olmasının nedeni, şirket birleşme, satın alma ve evlilikleri olmuştur. Bu tür ilişkiler içinde olan şirketlerde çalışmakta olan benzer sistemlerin bir süre daha çalışması sağlanırken, hedef en kısa vadede şirketler arasındaki uygulama entegrasyon sorununun çözülmesi olmuştur. XML teknolojisi ile hem kurum içindeki hem de kurumlar arasındaki uygulama entegrasyon sorunlarına çözüm bulunabilir.